ASE G1 TEST PREP GENERAL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ASE G1 TEST PREP (GENERAL

AUTOMOBILE MAINTENANCE)

QUESTIONS WITH CORRECT

ANSWERS ALREADY PASSED!!

Question 1: Technician A says that when pressure testing a

radiator cap, a special adapter is needed. Technician B says the best way to check thermostat operation is while it is in the engine. Who is right?

CORRECT ANSWER : Tech A

Question 2: A technician is checking resistance in an engine's

spark plug wires using an ohmmeter. A general rule is to

replace a wire if resistance is over:

CORRECT ANSWER : 30,000 ohms

Question 3: Technician A says that in an ignition system, the

voltage supplied to the coil during starting is battery voltage.Technician B says the coil uses electromagnetic induction to create high voltage. Who is right?

CORRECT ANSWER : Both techs

Question 4: A front wheel drive vehicle with an automatic

transaxle has excessive vibration. Technician A says that the vibration could be caused by worn engine/transaxle mounts.Technician B says that the vibration could be caused by a misaligned engine/transaxle subframe. Who is right?

CORRECT ANSWER : Both techs

Question 5: A technician suspects that a faulty camshaft

sensor causes a driveability complaint. The sensor is equipped with a three-wire connector. What type of sensor is this?

CORRECT ANSWER : a Hall effect type

Question 6: All of the following can cause a problem in the

Hydro-boost system EXCEPT:

  • loose power steering pump belt
  • leaking power steering hoses
  • low power steering pump pressure
  • leaking check valve

CORRECT ANSWER : D

Question 7: Technician A says that if a wire is getting too hot,

it's a sign of higher-than-normal current flowing through.Technician B says the wire would heat up if some of the individual strands are broken inside the wire insulation. Who is right?

CORRECT ANSWER : Both techs

Question 8: Technician A says electrical connectors can be

disconnected with the ignition switch ON, as long as the technician is using a ground strap. Technician B says when welding on a vehicle, the technician needs to use a static wrist strap. Who is right?

CORRECT ANSWER : Neither

Question 9: Technician A says the thermostat maintains

maximum engine operating temperature. Technician B says if the engine continuously runs hot, install a cooler thermostat.Who is right?

CORRECT ANSWER : Neither

Question 10: A vehicle equipped with a MacPherson strut

suspension is in the repair shop for new tires and an alignment. The technician noticed that the vehicle has some play in the lift-side inner tie-rod. What should the technician tell the customer?

  • It is not a problem that will affect alignment.
  • He can align the front end, but the tie-rod should be
  • replaced soon

  • The inner tie-rod needs to be replaced before an alignment
  • can be performed

  • He can set the vehicle alignment to compensate for the
  • play in the inner tie-rod

CORRECT ANSWER : C.

Question 11: An engine is losing coolant, yet has no external

leaks. Technician A says to run the engine and see if there is white smoke out of the exhaust. Technician B says to find out if the engine's emission system uses a catalytic converter before running the test above. Who is right?

CORRECT ANSWER : both

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ASE G1 TEST PREP (GENERAL AUTOMOBILE MAINTENANCE) QUESTIONS WITH CORRECT ANSWERS ALREADY PASSED!! Question 1: Technician A says that when pressure testing a radiator cap, a special adapter is neede...

Get this document $30.00