ARRT PRACTICE QUESTI ONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ARRT PRACTICE QUESTI ONS

STUDY GUIDE / LATEST VERSION

/QUESTIONS AND CORRECT

ANSWERS / A GRADE SCORE

SOLUTION

Question 1: What radiographic procedure must you use

sterile gloves for touching items on the tray?

CORRECT ANSWER : Myelogram

Question 2: Written defamation of character is known as?

CORRECT ANSWER : Libel

Question 3: Which drug would you administer when a

patient develops urticaria?

CORRECT ANSWER : Antihistamine

Question 4: What is another name for hives?

CORRECT ANSWER : Urticaria

  • | Page

Question 5: A skin rash triggered by a reaction to food,

medicine, or other irritants.

Options:

a) Hive

b) Urticaria

CORRECT ANSWER : Urticaria

Question 6: Transmission of an infection by insects such

as a tick or mosquito is known as a?

CORRECT ANSWER : Vector

Question 7: When an object is free of all microorganisms

it is termed?

CORRECT ANSWER : Sterile

Question 8: Why is the IV bag 18 to 20 inches above the

level of the vein?

CORRECT ANSWER : To prevent the backflow of

blood into the tubing which forms a clot and obstructs the flow of the IV fluid

  • | Page

Question 9: An inanimate object that is been in contact

with an infectious organism is a?

CORRECT ANSWER : Fomite

Question 10: a specific situation in which a drug,

procedure, or surgery should not be used because it may be harmful to the person.

CORRECT ANSWER : Contraindication

Question 11: The main advantage of using non-ionic

water-soluble contrast media on the patient would be?

CORRECT ANSWER : Fewer adverse reactions

Question 12: What type of radiographic procedure

requires an intrathecal injection?

CORRECT ANSWER : Myelogram

Question 13: ______ is a route of administration for drugs

via an injection into the spinal canal

  • | Page

CORRECT ANSWER: intrathecal

Question 14: Which gauge size has the biggest lumen?

CORRECT ANSWER : The smallest number gauge has

the biggest lumen

Question 15: If the CR is angled 40° Cephalic what

projection of the calcareous so calcis are you taking?

CORRECT ANSWER: Plantodorsal Projection

Question 16: In the thoracic cavity each lung is enclosed

in a?

CORRECT ANSWER : Pleura

Question 17: Which projection of the foot will best

demonstrate the long arch?

CORRECT ANSWER : Lateralmedial erect or weight-

bearing

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ARRT PRACTICE QUESTI ONS STUDY GUIDE / LATEST VERSION /QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS / A GRADE SCORE SOLUTION Question 1: What radiographic procedure must you use sterile gloves for touching items ...

Get this document $30.00