ARM 401 EXAM PRACTICE RATED 100

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ARM 401 EXAM PRACTICE RATED 100%

CORRECT

Question 1: Risk maps differ from other risk assessment tools

and techniques in which one of the following ways?

CORRECT ANSWER : Risk maps identify, prioritize, and

quantify risks in a two-dimensional pictorial that illustrates frequency and severity on vertical and horizontal axes.

Question 2: Vicki has been hired to investigate industrial

accidents for a biotech company that produces a number of drugs. In most cases, she will be asked to look at a particular system failure and trace the events leading to the failure backwards. Which system safety analysis technique would be most appropriate for this application?

CORRECT ANSWER : Fault tree analysis

Question 3: The important first step in a decision-making model

is to

CORRECT ANSWER : Define the problem

Question 4: Modifying the contact surface or basic structure that

can be affected by installing breakaway highway light poles or

  • | Page

requiring front and side airbags in automobiles to cushion occupants' impact is a basic strategy of the

CORRECT ANSWER : Energy transfer theory

Question 5: Degree, closeness, and betweeness all fall into

which one of the following categories?

CORRECT ANSWER : Centrality Measures

Question 6: A risk management professional should ensure that

an organizational risk register has which one of the following characteristics?

CORRECT ANSWER : Provides interactive use for risk owners

Question 7: The chief financial officer of XYZ Insurance

Company believes that $50 million is the appropriate capital charge for the company's underwriting division. The division is predicted to generate revenue of $25 million this year and expenses of $22 million. Assuming a risk-free rate of 2% on the capital charge, what is this division's return on capital (ROC)?

CORRECT ANSWER : 8.00%

  • | Page

Question 8: Which one of the following occurs when

individuals, departments, or teams from different areas work together to accomplish a shared organizational goal?

CORRECT ANSWER: Collaboration

Question 9: A phase in the life of a system when the basic

purpose and preliminary design of the system are formulated is the

CORRECT ANSWER : Conceptual phase

Question 10: The unauthorized intrusion into a company's

computer network resulting in damage to intellectual property is best classified as which one of the following types of cyber liability exposures?

CORRECT ANSWER : Intangible Property

Question 11: Data analytics is especially useful for

CORRECT ANSWER : unstructured data

Question 12: One of the ways in which probabilities can be

developed is theoretically. Which one of the following is an

  • | Page

example of an event for which probability can be determined theoretically?

CORRECT ANSWER : The number of times heads can be

expected to turn up over multiple coin tosses

Question 13: James is the risk manager for a large

manufacturing organization with six locations. Each location has a plant manager who is responsible for the operation of that location. James feels that the plant managers are in the best position to identify and measure risk at their locations. He wants them to own the risk. However, he is looking for a tool that will allow him to prioritize risk according to the potential effect on the organization. James wants an interactive tool that will adequately identify the organization's risks, and allow them to be measured based on likelihood and the level of risk to the organization. Which one of the following is the most appropriate tool for James?

CORRECT ANSWER : Organizational risk register

Question 14: Economic capital attempts to quantify the various

risks faced by an organization. One such risk is loss of value because of not properly matching asset and liability cash flows.This risk is called

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ARM 401 EXAM PRACTICE RATED 100% CORRECT Question 1: Risk maps differ from other risk assessment tools and techniques in which one of the following ways? CORRECT ANSWER : Risk maps identify, priori...

Get this document $30.00