Applied Healthcare Statistics FINAL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Applied Healthcare Statistics FINAL Exam Questions and Answers discrete data distinct values, can be counted, unconnected points (ex.number of students)

Question 1: What is discrete data?

CORRECT ANSWER: distinct values, can be counted,

unconnected points (ex. number of students)

continuous data values are within a range, measured not counted, no gaps between data points (ex. time in a race)

Question 2: What is continuous data?

CORRECT ANSWER: values are within a range,

measured not counted, no gaps between data points (ex.time in a race)

less than or greater than marked with (parenthesis), open circle on number line

Question 3: How are less than or greater than marked?

  • | Page

CORRECT ANSWER: marked with (parenthesis), open

circle on number line

less than or equal to greater than or equal to marked with {brackets}, closed/shaded circle on number line

Question 4: How are less than or equal to and greater than

or equal to marked?

CORRECT ANSWER: marked with {brackets},

closed/shaded circle on number line

prime factorization writing the number as a product (multiplication) of any prime numbers (ex. 12= 2x2x3)

Question 5: What is prime factorization?

CORRECT ANSWER: writing the number as a product

(multiplication) of any prime numbers (ex. 12= 2x2x3)

greatest common factor

  • | Page

the largest number that divides all the given numbers evenly (ex. 8 and 10 = 2)

Question 6: What is the greatest common factor?

CORRECT ANSWER: the largest number that divides

all the given numbers evenly (ex. 8 and 10 = 2)

least common multiple the smallest number that can be divided by the given numbers (ex. 16 and 32 = 16)

Question 7: What is the least common multiple?

CORRECT ANSWER: the smallest number that can be

divided by the given numbers (ex. 16 and 32 = 16)

Question 8: 1 tablespoon = ? teaspoons

CORRECT ANSWER: 3 teaspoons

Question 9: 1 fluid ounce = ? tablespoons

CORRECT ANSWER: 2 tablespoons

  • | Page

Question 10: 1 cup = ? ounces

CORRECT ANSWER: 8 ounces

Question 11: 1 pint = ? cups

CORRECT ANSWER: 2 cups

Question 12: 1 quart = ? pints

CORRECT ANSWER: 2 pints

Question 13: 1 gallon = ? quarts

CORRECT ANSWER: 4 quarts

Question 14: 1 Liter = ? milliliter (mL)

CORRECT ANSWER: 1000mL

Question 15: 1 kilogram (kg) = ? grams

CORRECT ANSWER: 1000 grams

Question 16: 1 gram = ? milligrams (mg)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Applied Healthcare Statistics FINAL Exam Questions and Answers discrete data distinct values, can be counted, unconnected points (ex. number of students) Question 1: What is discrete data? CORRECT ...

Get this document $30.00