APPLICATION OF US ARMY ESQD

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

APPLICATION OF US ARMY ESQD

PRINCIPLES QUESTIONS AND

CORRECT ANSWER S THE LATEST

UPDATE AND RECOMMEND ED

VERSION

Question 1: The DA PAM 385-64 contains the minimum

required ESQD criteria for

  • all branches of service
  • the Air Force
  • the Army
  • the Navy

CORRECT ANSWER : the Army

Question 2: The Cardinal Rule for explosives safety is

designed to protect

  • ammunition and explosives
  • ammunition, explosives, and property
  • people and property
  • property and public roadways
  • | Page

CORRECT ANSWER : people and property

Question 3: Detonation is a characteristic of

  • black powder
  • high explosives
  • low explosives
  • smoke grenades

CORRECT ANSWER : high explosives

Question 4: HD 1.1 consists of explosives that present a

  • fire hazard but not a mass explosion hazard
  • fire hazard but not a fragmentation hazard
  • mass explosion hazard
  • projection hazard but not a mass explosion hazard

CORRECT ANSWER : mass explosion hazard

Question 5: HD 1.2 consists of explosives that present a

  • blast hazard but not a fragmentation hazard
  • fire hazard but not a mass explosion hazard
  • | Page
  • mass explosion hazard
  • non-mass explosion, fragment-producing hazard

CORRECT ANSWER : non-mass explosion, fragment-

producing hazard

Question 6: HD 1.3 consists of explosives that present a

  • mass fire, minor blast or fragment hazard
  • moderate fire, no significant blast or fragment hazard
  • mass explosion hazard
  • projection hazard but not a mass explosion hazard

CORRECT ANSWER : mass fire, minor blast or

fragment hazard

Question 7: HD 1.4 consists of explosives that present a

  • mass fire, minor blast or fragment hazard
  • moderate fire, no significant blast or fragment hazard
  • mass explosion hazard
  • projection hazard but not a mass explosion hazard
  • | Page

CORRECT ANSWER : moderate fire, no significant

blast or fragment hazard

Question 8: Magazine A contains 200,000 lbs HD 1.1

NEW. It is located adjacent to Magazine B, which contains 50,000 lbs HD 1.1 NEW. Magazine B is

  • a potential explosion site (PES) only
  • an exposed site (ES) only
  • both a potential explosion site (PES) and an exposed site
  • (ES)

CORRECT ANSWER : both a potential explosion site

(PES) and an exposed site (ES)

Question 9: Any location containing ammunition and

explosives that could create a blast if an explosion occurs in a/an

  • barricaded administration building
  • exposed site
  • potential exposed site
  • potential explosion site

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

APPLICATION OF US ARMY ESQD PRINCIPLES QUESTIONS AND CORRECT ANSWER S THE LATEST UPDATE AND RECOMMEND ED VERSION Question 1: The DA PAM 385-64 contains the minimum required ESQD criteria for - all ...

Get this document $30.00