A&P 2 Straighterline Final Exam | With 60 questions and answers | Latest
Question 1: A decrease in blood oxygen stimulates which of
the following?
- an increase in erythropoietin formation, which increases red
blood cell production
CORRECT ANSWER : a. an increase in erythropoietin
formation, which increases red blood cell production
Question 2: Antibodies are produced by which type of white
blood cell?lymphocytes
CORRECT ANSWER : lymphocytes
Question 3: Which statement about the structure of the heart
is accurate?
- The superior and inferior venae cavae enter the right
atrium, and the pulmonary veins enter the left atrium.
CORRECT ANSWER : b. The superior and inferior venae
cavae enter the right atrium, and the pulmonary veins enter the left atrium.
Question 4: Which part of the cardiovascular system brings
blood into the right atrium of the heart?
- superior vena cava
CORRECT ANSWER : c. superior vena cava
We have an expert-written solution to this problem!
Question 5: Deoxygenated blood flows through the
pulmonary structures in what order?
- pulmonary semilunar valve ⇒ pulmonary trunk ⇒
pulmonary arteries
CORRECT ANSWER : d. pulmonary semilunar valve ⇒
pulmonary trunk ⇒ pulmonary arteries
Question 6: Oxygenated blood flows through the heart's
structures in what order?
- bicuspid valve ⇒ left ventricle ⇒ aortic semilunar valve
Correct response: b. bicuspid valve ⇒ left ventricle ⇒ aortic
semilunar valve
Question 7: In the human body, veins are categorized
according to size
CORRECT ANSWER : size
Question 8: Which sequence correctly shows the direction of
blood flow in the capillary network?
CORRECT ANSWER : [No answer provided in the input]
Question 9: When do congenital heart diseases occur?
- at birth
CORRECT ANSWER : b. at birth
Question 10: How does arteriosclerosis affect the circulatory
system?
- It increases resistance to blood flow.
CORRECT ANSWER : c. It increases resistance to blood
flow.
Question 11: Lymph consists of water and solutes derived
from
- cell tissue and plasma.
CORRECT ANSWER: b. cell tissue and plasma.
Question 12: Which of these mechanisms is responsible for
moving lymph through lymphatic vessels?