AP 2 STRAIGHTERLINE FINAL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

A&P 2 STRAIGHTERLINE FINAL

EXAM QUESTIONS WITH 100%

CORRECT ANSWERS | VE RIFIED |

LATEST UPDATE

Question 1: When erythrocytes are destroyed, which of

the following events occurs?

CORRECT ANSWER: The globin portion of the

molecule is broken down into amino acids.

Question 2: Type AB blood

CORRECT ANSWER: has both A and B antigens on

the red cells

Question 3: In the platelet release reaction,

CORRECT ANSWER: ADP and thromboxanes

stimulate other platelets to become activated.

Question 4: The hematocrit is

  • the percentage of WBCs in a given volume of blood.
  • | Page
  • the percentage of platelets in a given volume of blood.
  • the volume of blood per minute that flows through the
  • heart.

  • the percentage of RBCs in a given volume of blood.

CORRECT ANSWER: d. the percentage of RBCs in a

given volume of blood.

Question 5: What vitamin is necessary to produce many

clotting factors in the liver?

CORRECT ANSWER: Vitamin K

Question 6: A white blood cell engulfing a bacterium is

an example of blood functioning in

  • protection.
  • transportation.
  • regulation.

CORRECT ANSWER: a. protection.

Question 7: The oxygenated form of hemoglobin is called

  • | Page

CORRECT ANSWER: oxyhemoglobin

Question 8: The only formed elements that possess a

nucleus when mature are the

  • erythrocytes
  • platelets
  • leukocytes

CORRECT ANSWER: c. leukocytes

Question 9: Plasma

CORRECT ANSWER: is the liquid matrix of the blood.

Question 10: An increased amount of heparin in the blood

might

CORRECT ANSWER: prevent clotting process.

Question 11: On which chromosome is there a mutation

that leads to sickle cell anemia?

  • chromosome 7
  • | Page
  • chromosome 11
  • chromosome 15

CORRECT ANSWER: b. chromosome 11

Question 12: Blood consists of a matrix of plasma and

cells; blood is a subtype of ______ tissue.

  • epithelial
  • muscle
  • nervous
  • adipose
  • connective

CORRECT ANSWER: e. connective

Question 13: The ability of white blood cells to leave the

circulation and enter tissues is called

  • chemotaxis
  • diapedesis
  • margination

CORRECT ANSWER: b. diapedesis

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

A&P 2 STRAIGHTERLINE FINAL EXAM QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS | VE RIFIED | LATEST UPDATE Question 1: When erythrocytes are destroyed, which of the following events occurs? CORRECT ANSWER: Th...

Get this document $30.00