AORN PERIOP 101 EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

AORN PERIOP 101 EXAM

QUESTIONS AND ANSWER S

Question 1: When applying the concept of surgical

conscience which of the following statement should be considered? Select all that apply.

  • It involves mental discipline & the ability to speak out
  • It is essential to the delivery of optimal care and prevent
  • harm.

  • Surgical conscience allows for no compromise in the
  • principles of aseptic technique.

CORRECT ANSWER : A, B, D

Question 2: In preparing for a regulatory survey, your quality

consultant questions you about the restricted zone in your OR

suite. The following statements are true:

  • Air flow in the OR rooms should be cleaned by HEPA
  • filters.

  • Mask are required when open sterile supplies are present.
  • Temperature is maintained between 68 and 75 degree F.

CORRECT ANSWER : A, C, E

Question 3: You are assigned to relieve a surgical

technologist for lunch. You will need:

  • A sterile gown and gloves opened on a table (other than
  • the main instrument table) for closed gloving.

CORRECT ANSWER : A

Question 4: The Joint Commission Universal Protocol

consists of: Select all that apply.

  • Preoperative verification
  • Surgical site marking
  • Time Out

CORRECT ANSWER : A, B, C

Question 5: Which of the following procedures reflects best

practice for transferring a medication vial to the sterile field?

  • Use a sterile transfer device

CORRECT ANSWER : D

Question 6: Which of the following practices is recommended

for handling of natural absorbable suture?

  • Open the package carefully over a small basin to prevent
  • splashing of the packaging solution

CORRECT ANSWER : C

Question 7: Recommended sponge count procedures include

all of the following EXCEPT?

  • Counting silently so it doesn't distract other personnel.

CORRECT ANSWER : B

Question 8: What is the correct definition of incisional

biopsy?

  • A small portion of tissue is incised and sent for
  • examination.

CORRECT ANSWER : D

Question 9: Which of the following methods listed below

may prevent mishap, event, or fire from occurring when handling electrosurgical equipment? Select all that apply.

  • Allow enough time for alcohol based skin preparations to
  • completely dry.

  • Do not use in an oxygen-enriched environment, such as the
  • trachea when oxygen is being "blown over" the patient.

  • Visually check the integrity and insulation of all cords and
  • coagulation instruments before use.

CORRECT ANSWER : A, B, D

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

AORN PERIOP 101 EXAM QUESTIONS AND ANSWER S Question 1: When applying the concept of surgical conscience which of the following statement should be considered? Select all that apply. A. It involves...

Get this document $30.00