- | Page
ANCC - PMHNP SAMPLE TEST
QUESTIONS / STUDY GUIDE /
ACTUAL QUESTIONS AND
ANSWERS (A+ GUIDE SOLUTION)
NEWEST
Question 1: What is dissemination?
CORRECT ANSWER : Getting the research information
out to those who need to know it!Publication - highest level Presenting at National Conference Presenting at Local Conference Journal Club where one person reviews an article
Question 2: What does a 17 on MMSE mean?
CORRECT ANSWER : Moderate cognitive impairment
Question 3: What is Tegretol in the CYP450 system?
CORRECT ANSWER : Inducer -->will lower dose of
Lamictal and BCP's
- | Page
Question 4: What do BCP's do to Lamictal?
CORRECT ANSWER : Inducer - will lower dose of
Lamictal
Question 5: What is a Type I research error?
CORRECT ANSWER : There IS a difference but you
say there isn't a difference.
Question 6: What is a Type II research error?
CORRECT ANSWER : There is NO difference but you
say there is a difference.
Question 7: What is pseudo-dementia?
CORRECT ANSWER : Cognitive impairment secondary
to depression that clears when treated in the elderly.Dementia won't improve.
Question 8: Is it normal for a 1 month old to have a
palmar grasp?
- | Page
CORRECT ANSWER : Yes.
Question 9: What is a drug 1/2 life?
CORRECT ANSWER : The time it takes for 50% of a
drug to be eliminated from the body.
Question 10: What 3 atypicals can be used with teens?
CORRECT ANSWER : Zyprexa, Abilify, Seroquel - low
doses
Question 11: What is a risk of using Tramadol?
CORRECT ANSWER : Serotonin Syndrome as it is very
serotonergic.
Question 12: What is the allele seen in Asians that
increase the risk of SJS?
CORRECT ANSWER : HLAB-1502
Question 13: When might you see toxic epidermal
necrolysis?
- | Page
CORRECT ANSWER : With worsening of SJS
Question 14: How many generations do you include for a
genogram?
CORRECT ANSWER : 1st degree - mother, father,
siblings 2nd degree - grandparents & cousins 3rd degree -
Question 15: What does messenger RNA code for?
CORRECT ANSWER : Amino Acids
Question 16: What is epigenetics?
CORRECT ANSWER : Factors that affect genes -
environmental, smoking, stress, etc...
Question 17: What part of the brain is involved with
OCD?