ANCC FNP BOARD EXAM LATEST REA L

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ANCC FNP BOARD EXAM LATEST REA L

EXAM 100+ QUESTIONS AND CORRECT

ANSWERS WITH RATIONALES ALREDY

GRADED A+

Question 1: How many doses of Tdap or Td IM needed

for protection after clean minor wounds.

CORRECT ANSWER: Three doses needed. If <3,

unknown, or >10 years since last dose give dose of Tdap or Td for clean minor wounds. No need to give TIG.

Question 2: Non-"clean" minor wounds given both of

these if unknown tetanus hx or <3 doses of Tdap/Td.

CORRECT ANSWER: Tdap or Td IM & TIG

Question 3: Dirty wounds (puncture, crush injury, soil,

saliva, feces, dirt, avulsions, missiles, burns, frostbite)

CORRECT ANSWER: If <3 doses Tdap or Td give

both Tdap and TIG 250 units. If 3 doses in past, but none in the last 5 years then given Tdap or Td. No need to give TIG If 3 or > doses in the past

Question 4: When to switch from DTap to Tdap in

children

CORRECT ANSWER: Age 7 or > given Tdap

Question 5: A woman becomes pregnant and received

Tdap during her last pregnancy 1 year ago. When should she receive her next dose.

CORRECT ANSWER: Tdap is recommended for each

pregnancy. "Getting Tdap between 27 through 36 weeks of pregnancy is 78% more effective at preventing whooping cough in babies younger than 2 months old (CDC)".

Question 6: A person with a hx of anaphylaxis to

neomycin should avoid which immunizations (IZ)?

CORRECT ANSWER: IPV, MMR, varicella

Question 7: A person with a hx of anaphylaxis to

neomycin should avoid which immunizations (IZ)?

CORRECT ANSWER: IPV, vaccinia (smallpox)

Question 8: A person with a hx of anaphylaxis to bakers

yeast should avoid which immunizations (IZ)?

CORRECT ANSWER: Hepatitis B

Question 9: A person with a hx of anaphylaxis to gelatin

should avoid which immunizations (IZ)?

CORRECT ANSWER: varicella zoster (zostavax) and

MMR

Question 10: Epinephrine needs to be on hand for

potential anaphylaxis r/t immunization rxn. What other interventions/meds should be considered during anaphylaxis?CORRECT ANSWER: Supine, 911, give epinephrine:

7.5-15kg: give 0.1 mg IM x1

15 to <30 kg: give 0.15mg IM; may repeat in 5-15 min

x1

>30 kg or Adult: Epipen 0.3mg/0.3mL IM; may repeat in

5-15 min H1/H2 blocker po (diphenhydramine, ranitidine)

IV access for fluids, Oxygen.Anticipate ED might give glucagon (if on beta blocker), systemic corticosteroids, bronchodilators

Question 11: s/s anaphylaxis

CORRECT ANSWER: Skin: pruritus, urticaria, angioedema

Resp: dyspnea, wheezing (bronchospasm), stridor

End-organ dysfunction: hypotension, collapse, syncope,

incontinence

Question 12: Which type of vaccine boosts immune

response better? conjugate vs. polysaccharide CORRECT ANSWER: conjugate (example: prevnar)

Question 13: Live attenuated (weaned) vaccines

CORRECT ANSWER: MMR, Varicella and intranasal

Flu-mist. Zostavax is also live. Shingrix is NOT live.

Question 14: When is rotavirus vaccine contraindicated?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ANCC FNP BOARD EXAM LATEST REA L EXAM 100+ QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS WITH RATIONALES ALREDY GRADED A+ Question 1: How many doses of Tdap or Td IM needed for protection after clean minor wounds....

Get this document $30.00