ALTA REVIEW IN PROG RESS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ALTA REVIEW (IN PROG RESS)

QUESTIONS AND CORRECT

ANSWERS THE LATEST UPDATE

Question 1: Alexia

CORRECT ANSWER : the loss of the ability to read,

usually the result of brain injury

Question 2: aphasia

CORRECT ANSWER : the loss or impairment of the

ability to use and comprehend words as the result of brain injury

Question 3: articulation

CORRECT ANSWER : the act or manner of producing

sounds

Question 4: echolalia

CORRECT ANSWER : imitation of mother's sounds,

rhythm, and tone

  • | Page

Question 5: hyperlexia

CORRECT ANSWER : superior ability to read words

without comprehension

Question 6: lexicon

CORRECT ANSWER : an inventory of word

knowledge, either spoken or written

Question 7: otitis media

CORRECT ANSWER : inflammation of the middle ear

that can lead to temporary conductive hearing loss or, sometimes, permanent hearing loss. A young child who experiences hearing loss from otitis media may have resulting speech or language difficulties

Question 8: Strands of language

CORRECT ANSWER :

  • phonology
  • semantics
  • syntax
  • | Page
  • discourse
  • reading
  • writing

Question 9: phonology

CORRECT ANSWER : sounds of letters

Question 10: semantics

CORRECT ANSWER : word meaning in language

Question 11: normal phonological development requires...

CORRECT ANSWER : the ability to hear normally and

to produce babbling

Question 12: phonological production is largely complete

by age:

CORRECT ANSWER : four

Question 13: alphabetic language

  • | Page

CORRECT ANSWER : a language in which letters are

used systematically to represent speech sounds or phonemes

Question 14: alphabetic principle

CORRECT ANSWER : the use of letters and letter

clusters to represent phonemes in an orthography

Question 15: Anglo-Saxon

CORRECT ANSWER : the language of the Germanic

people who settles in Britain in the 5th and 6th centuries.Anglo-Saxon was the dominant language in Britain until the Norman Conquest in 1066.

Question 16: Analytic instruction

CORRECT ANSWER : instruction that separates the

whole into its constituent parts to reveal the relationships of the parts.

Question 17: Analytic phonics

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ALTA REVIEW (IN PROG RESS) QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS THE LATEST UPDATE Question 1: Alexia CORRECT ANSWER : the loss of the ability to read, usually the result of brain injury Question 2: aphasi...

Get this document $30.00