Alpha Phi Alpha Study Guide with complete solution
Question 1: Who were the Nine Men who were in attendance
of the first meeting?
CORRECT ANSWER : Charles Cordoza Poindexter, Henry
Authur Callis, Charles Henry Chapman, George Biddle Kelley, Nathaniel Allison Murray, Robert Harold Ogle, Vertner Woodson Tandy, Morgan T. Phillips, George Thompkins
Question 2: Two Motivations of the Fraternity
CORRECT ANSWER : Organize social & literacy
organization, Organize a fraternity
Question 3: Where was the first called the First Meeting
CORRECT ANSWER : Mr. Edward Newton's residence,
421 North Albany Street, Ithaca, NY
Question 4: Who was the first to become initiated
CORRECT ANSWER : Eugene Kinkle Jones
Question 5: Mother of the Fraternity
CORRECT ANSWER : Mrs. Annie Coleman Singleton
Question 6: Who proposed the colors of the Fraternity
CORRECT ANSWER : Robert Harold Ogle
Question 7: What are the colors of the Fraternity
CORRECT ANSWER : Old Gold and Black
Question 8: Who made the motion to name the Fraternity
CORRECT ANSWER : George Biddle Kelly
Question 9: When was the first initiation of the club
CORRECT ANSWER : October 30, 1906
Question 10: Who is accredited for naming the Fraternity
CORRECT ANSWER : Henry Arthur Callis
Question 11: Who seconded Henry Callis for naming the
Faternity
CORRECT ANSWER : George Biddle Kelly
Question 12: What are the three (3) National Programs
CORRECT ANSWER : Go to High School Go to College,
Vote less people are hopeless people, Project Alpha
Question 13: What is the third chapter of the Alpha Phi Alpha
Chapter Book
CORRECT ANSWER : The First Steps in Expansion
Question 14: Where, When, and What Date was Beta Chapter
Founded
CORRECT ANSWER : December 20, 1907, Howard
University, Washington, DC
Question 15: What Alpha Phi Alpha Chapter hosted the 1st
Convention