ALPHA PHI ALPHA FRAT ERNITY

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ALPHA PHI ALPHA FRAT ERNITY

INC, IMDP PROCESS - WEEK 1.

EXAM QUESTIONS WITH

ANSWERS

Question : 1. Who is the author of the fraternity History

Book?

CORRECT ANSWER: Charles Harris Wesley

Question : 2. In the Fall of 1905, the address where the

Social Study Club first met at the residence of.

CORRECT ANSWER: Edward Newton

Question : 3. In the Fall of 1905, the address where the

Social Study Club first met was.

CORRECT ANSWER: 421 N. Albany St, Ithaca NY

Question : 4. Who was the individual responsible for

calling the first meeting that took place in the fall of 1905?

CORRECT ANSWER: Charles "C.C" Pointdexter

  • | Page

Question : 5. During the Fall of 1905, the two points of

view dominated the discussion regarding the nature of the newly proposed organizations were (1) to be a social and literary organization in which all the members could participate at regular meeting, and (2) to become a fraternity.

CORRECT ANSWER: True

Question : 6. What factors caused the Social Study Club

to flourish during the 1905-1906 academic year and the fall of 1906?

CORRECT ANSWER: All of the above

Question : 7. In March 1906, the Social Study Club

meeting were moved to what address:

CORRECT ANSWER: 411 E. State St, Ithaca

Question : 8. The owners of the residence to where the

Social Study Club meetings were moved in March 1906

were:

  • | Page

CORRECT ANSWER: Annie and Archie Singleton

Question : 9. Robert Ogle discovered a news item in the

Chicago Defender about a Black fraternity, Pi Gamma Omicron being established at Ohio State University. He inquired about its existence and received which response.

CORRECT ANSWER: Registrar replied that he had no

cognizance of the existence of such an organization

Question : 10. On what day did the first initiation take

place?

CORRECT ANSWER: October 30, 1906

Question : 11. Where did the first initiation ceremony

take place

CORRECT ANSWER: Masonic Hall, Red Men's Hall,

Odd Fellow's Hall

Question : 12. Who is credited with proposing the

fraternity colors?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Robert Harold Ogle

Question : 13. What are the fraternity colors?

CORRECT ANSWER: Old Gold and Black

Question : 14. Who is credited with naming the society

because he proposed the motion which was accepted?

CORRECT ANSWER: George Biddle Kelley

Question : 15. Despite being credited with naming the

organization, the Brother who was given this honor says the credit should really go to this person because they researched/worked out the name?

CORRECT ANSWER: Henry Arthur Callis

Question : 16. The first initiation banquet, had many

delectable delights. Choose the items which were on the menu.

CORRECT ANSWER: Cream Tomato Soup, Salted

Wafers, Neapolitan Ice Cream, Peas In Tub, Cheese,

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ALPHA PHI ALPHA FRAT ERNITY INC, IMDP PROCESS - WEEK 1. EXAM QUESTIONS WITH ANSWERS Question : 1. Who is the author of the fraternity History Book? CORRECT ANSWER: Charles Harris Wesley Question : ...

Get this document $30.00