ALEKS MATH PLACEMENT TEST

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ALEKS MATH PLACEMENT TEST

REVIEW (LATEST UPDATE)

QUESTIONS AND VERIFIED

ANSWERS | 100% CORRE CT |

GRADE A

Question 1: How do you find the domain with a given

equation?

CORRECT ANSWER: -if a fraction, set denom. to zero,

then solve -in equation, plug in 0 for x usually can be a + or - solution

Question 2: What is (-) + (-), (-) x (-), (-) divided by a (-)?

CORRECT ANSWER: (-) + (-)= (-) (-) x (-)= (+) (-)

divided by a (-)= (+)

Question 3: What is a quotient?

CORRECT ANSWER: division

Question 4: How do you add and subtract fractions?

  • | Page

CORRECT ANSWER: -make denoms the same -

add/subtract numerators

Question 5: How do you multiply fractions?

CORRECT ANSWER: just multiply numerators across

and denoms across and simplify

Question 6: How do you divide fractions?

CORRECT ANSWER: multiply by reciprocal (change

second fraction to reciprocal)

Question 7: How do you multiply, divide, or add mixed

fractions?

CORRECT ANSWER: turn them into regular fractions

(multiplying # by denom, adding it to num, keeping denom the same) and continue

Question 8: How do you subtract mixed fractions?

  • | Page

CORRECT ANSWER: first: make denoms the same set up as if you're subtracting two large numbers (on top and on bottom)

Question 9: How do you solve problems like 5-2 (1/3)?

CORRECT ANSWER: 1) make problem 5- (2 (1/3)) 2)

separate : 5- 2- (1/3) to get: 3- (1/3) 3) rewrite whole #: 2+1- (1/3) 4) rewrite as: 2 + (3/3) - (1/3) to end up with: 2 (2/3)

Question 10: What is the inequality problem rule (<, >,

etc like problems)?

CORRECT ANSWER: When multiplying/dividing each

side by a positive number, the inequality sign stays the same When multiplying/dividing each side by a negative number, we flip the inequality sign.

Question 11: What are the area and circumference of a

circle?

CORRECT ANSWER: A= pi x r^2 C= 2 x pi x r

  • | Page

Question 12: What are the area and perimeter of a

triangle?

CORRECT ANSWER: A= (1/2)bh (unit squared) P=

side+side+ side

Question 13: What are the volume and surface area of a

rectangular prism?

CORRECT ANSWER: V=lwh (unit to the 3rd power)

SA= 2(wl + hl+ hw)

Question 14: What is the distance formula?

CORRECT ANSWER: d= rate x time

Question 15: How do you convert a percent to a fraction?

CORRECT ANSWER: percent as numerator and 100 as

denominator, then simplify

Question 16: How do you convert a fraction to a percent?

CORRECT ANSWER: 1) do long division with denom

as outside and numerator as inside 2) move decimal over

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

ALEKS MATH PLACEMENT TEST REVIEW (LATEST UPDATE) QUESTIONS AND VERIFIED ANSWERS | 100% CORRE CT | GRADE A Question 1: How do you find the domain with a given equation? CORRECT ANSWER: -if a fractio...

Get this document $30.00