ALEKS MATH PLACEMENT EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ALEKS MATH PLACEMENT EXAM

(LATEST UPDATE) QUESTIONS

AND VERIFIED ANSWER S | 100%

CORRECT | GRADE A

Question 1: What is a positive number?

CORRECT ANSWER: Any number greater than zero

Question 2: What is a negative number?

CORRECT ANSWER: Any number less than zero

Question 3: What is a whole number?

CORRECT ANSWER: Any "counting number" or zero

Question 4: What is an integer?

CORRECT ANSWER: The whole numbers and their

opposites

Question 5: What is an even number?

CORRECT ANSWER: Any integer divisible by 2

  • | Page

Question 6: What is an odd number?

CORRECT ANSWER: Any integer not divisible by 2

Question 7: What is a sum?

CORRECT ANSWER: The result of two numbers being

added

Question 8: What is a difference?

CORRECT ANSWER: The result of one number being

subtracted by another

Question 9: What is a product?

CORRECT ANSWER: The result of two numbers being

multiplied

Question 10: What is a quotient?

CORRECT ANSWER: The result of one number being

divided by another

  • | Page

Question 11: What is a factor?

CORRECT ANSWER: A number that is multiplied to

form the product

Question 12: What is the Greatest Common Factor?

CORRECT ANSWER: The greatest whole number that

is a factor of two or more numbers

Question 13: What are multiples?

CORRECT ANSWER: The product of a number and a

counting number

Question 14: What is the Least Common Multiple?

CORRECT ANSWER: The least whole number that is a

multiple of two or more numbers

Question 15: What is a prime number?

CORRECT ANSWER: A number greater than one

whose only whole number factors are one and itself

  • | Page

Question 16: What is a composite number?

CORRECT ANSWER: A number greater than one with

more than two whole number factors

Question 17: What are real numbers?

CORRECT ANSWER: All positive and negative

numbers and zero

Question 18: What are rational numbers?

CORRECT ANSWER: Any number that can be

expressed as the quotient of two integers

Question 19: What are irrational numbers?

CORRECT ANSWER: Real numbers that are not

rational

Question 20: How do you find percent increase or

decrease?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ALEKS MATH PLACEMENT EXAM (LATEST UPDATE) QUESTIONS AND VERIFIED ANSWER S | 100% CORRECT | GRADE A Question 1: What is a positive number? CORRECT ANSWER: Any number greater than zero Question 2: Wh...

Get this document $30.00