AIR EVAC EXAM WITH C OMPLETE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

AIR EVAC EXAM WITH C OMPLETE

SOLUTIONS

Question 1: What information is documented in a flight

plan?

CORRECT ANSWER: SOB, fuel, ETE, HFE, FOAB,

tracking status, destination, RA

Question 2: What should you do after reading back the

flight plan on the first lift of a patient flight?

CORRECT ANSWER: Ask the pilot if he is ready for

additional information

Question 3: What information is documented in a

voiceless position check?

CORRECT ANSWER: Coords, heading, speed

Question 4: What information is documented in a voice

position check?

CORRECT ANSWER: Coords, fuel, ETE

Question 5: Who will you typically call when making

contacts?

CORRECT ANSWER: Receiving facility, security,

other airlines

Question 6: When should you make contacts?

CORRECT ANSWER: When we lift with a patient en

route to receiving

Question 7: What information should be included in

contacts documentation?

CORRECT ANSWER: Who (name/agency/department)

you spoke with and all information exchanged

Question 8: How often and when are ops checks due?

CORRECT ANSWER: Every 15 min on the quarter

hour while the card is open and active

Question 9: Programs: mapping

CORRECT ANSWER: Skytrac, delorme, google maps

Question 10: Programs: flight tracking

CORRECT ANSWER: Skytrac

Question 11: Programs: Radio Communications

CORRECT ANSW ER: Wave

Question 12: Programs: Phone Communications

CORRECT ANSWER: CISCO

Question 13: CM:0001

CORRECT ANSWER: PAIP

Question 14: CM:0003

CORRECT ANSWER: Attendance policy

Question 15: CM:0004

CORRECT ANSWER: Dress code

Question 16: CM:0010

CORRECT ANSWER: Call taking

Question 17: CM:0014

CORRECT ANSWER: Flight following

Question 18: CM:0021

CORRECT ANSWER: Noise and distractions

Question 19: CM:0029

CORRECT ANSWER: Direct dispatch

Question 20: CM:0031

CORRECT ANSWER: Individual callers

Question 21: AV:0003

CORRECT ANSWER: High risk patients

Question 22: AV:0045

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

AIR EVAC EXAM WITH C OMPLETE SOLUTIONS Question 1: What information is documented in a flight plan? CORRECT ANSWER: SOB, fuel, ETE, HFE, FOAB, tracking status, destination, RA Question 2: What shou...

Get this document $30.00