Air assault Phase 2 test QUESTIONs

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Air assault Phase 2 test QUESTIONs and answers 100% passed

QUESTION 1: What is the minimum weight for any sling

load to fly?

CORRECT ANSWER : The minimum weight is 500 lbs

QUESTION 2: What is the hook capacity of the UH-60L/M?

CORRECT ANSWER : 9,000 lbs

QUESTION 3: What are the three types of lacing ropes you

can use with the A-22 cargo bag?

CORRECT ANSWER : Type III Nylon (550 cord), 3/8 in

Hemp Rope, 7/16 Nylon Rope (Swiss Seat rope)

QUESTION 4: How many sling legs are used on the M119A2

Howitzer?

CORRECT ANSWER : 3 sling legs are used, 4 lifting chains

are used

QUESTION 5: What are the factors of in-flight stability?

CORRECT ANSWER : Proper Weight, Proper Speed, Proper

Drag Surface

QUESTION 6: What reference material covers single point

rigging procedures?

CORRECT ANSWER : TM 4-48.10

QUESTION 7: What is the rank requirement for a qualified

sling load inspector?

CORRECT ANSWER : Must be an E-4 or above

QUESTION 8: What is the diameter of the 10k apex pin

portion?

CORRECT ANSWER : 1-1/8 inch diameter

QUESTION 9: What are the three units involved in sling load

operations?

CORRECT ANSWER : 1. Supported, 2. Aviation, 3. Receiver

QUESTION 10: What is the rated capacity of the black and

silver load binder?

CORRECT ANSWER : Silver = 5,000 lbs, Black = 10,000 lbs

QUESTION 11: What is the rated capacity of the chain safety

clamp?

CORRECT ANSWER : The rated capacity is 2,000 lbs

QUESTION 12: What is the rated capacity of a complete 25k

sling set?

CORRECT ANSWER : 25,000 lbs

QUESTION 13: What is the link count for the M119A2

Howitzer?

CORRECT ANSWER : 35 = rear, 50 = right, 55 = left

QUESTION 14: What is the primary lift point on the 500 fuel

blivet?

CORRECT ANSWER : 5/8 screw pin clevis

QUESTION 15: How often should you inspect sling load

equipment?

CORRECT ANSWER : Before use and after use, every 6

months

QUESTION 16: What is the least preferred method of

improving in-flight stability?

CORRECT ANSWER : Reducing speed is the least preferred

method

QUESTION 17: What is the rated capacity of the platform

clevis?

CORRECT ANSWER : 7,000 lbs

QUESTION 18: What are the phases of a sling load

operation?

CORRECT ANSWER : 1. Preparation and Rigging, 2.

Inspection of Preparation and Rigging, 3. Sling load operation itself

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Air assault Phase 2 test QUESTIONs and answers 100% passed QUESTION 1: What is the minimum weight for any sling load to fly? CORRECT ANSWER : The minimum weight is 500 lbs QUESTION 2: What is the h...

Get this document $30.00