AHIP Final Exam Latest Update Questions with

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

AHIP Final Exam (Latest Update) Questions with Verified Answers |100% Correct |Already Graded A

Question 1: Mrs. West wears glasses and dentures and has

enjoyed considerable pain relief from arthritis through acupuncture. She is concerned about whether or not Medicare will cover these items and services. What should you tell her?

CORRECT ANSWER : Medicare does not cover acupuncture,

or, in general, glasses or dentures.

Question 2: Mr. Bickford did not quite qualify for the extra help

low-income subsidy under the Medicare Part D Prescription Drug program and he is wondering if there is any other option he has for obtaining help with his considerable drug costs. What should you tell him?

CORRECT ANSWER : He could check with the manufacturers

of his medications to see if they offer an assistance program to help people with limited means obtain the medications they need. Alternatively, he could check to see whether his state has a pharmacy assistance program to help him with his expenses.

  • | Page

Question 3: Mr. Lombardi is interested in a Medicare Advantage

(MA) PPO plan that you represent. It is one of three plans operated by the same organization in Mr. Lombardi's area. The MA PPO plan does not include drug coverage, but the other two plans do. Mr. Lombardi likes the PPO plan that does not include drug coverage and intends to obtain his drug coverage through a stand-alone Medicare prescription drug plan. What should you tell him about this situation?

CORRECT ANSWER : He could enroll in one of the MA plans

that include prescription drug coverage or a Medigap plan and a stand-alone prescription drug plan, but he cannot enroll in the MA-only PPO plan and a stand-alone prescription drug plan.

Question 4: Mr. Torres has a small savings account. He would

like to pay for his monthly Part D premiums with an automatic monthly withdrawal from his savings account until it is exhausted, and then have his premiums withheld from his Social Security check. What should you tell him?

CORRECT ANSWER : In general, he must select a single Part D

premium payment mechanism that will be used throughout the year.

  • | Page

Question 5: Agent Jennings makes a presentation on Medicare

advertised as an educational event. Agent Jennings distributes materials that are solely educational in nature. However, she gives a brief presentation that mentions plan-specific premiums.Is this a prohibited activity at an event that has been advertised as educational?

CORRECT ANSWER : Yes. When an event has been advertised

as "educational," discussing plan-specific premiums is impermissible.

Question 6: Mrs. Mulcahy is concerned that she may not qualify

for enrollment in a Medicare prescription drug plan because, although she is entitled to Part A, she is not enrolled under Medicare Part B. What should you tell her?

CORRECT ANSWER : Everyone who is entitled to Part A or

enrolled under Part B is eligible to enroll in a Medicare prescription drug plan. As long as Mrs. Mulcahy is entitled to Part A, she does not need to enroll under Part B before enrolling in a prescription drug plan.

  • | Page

Question 7: Mr. Jacob understands that there is a standard

Medicare Part D prescription drug benefit, but when he looks at information on various plans available in his area, he sees a wide range in what they charge for deductibles, premiums and cost sharing. How can you explain this to him?

CORRECT ANSWER : Medicare Part D drug plans may have

different benefit structures, but on average, they must all be at least as good as the standard model established by the government.

Question 8: Ms. Moore plans to retire when she turns 65 in a

few months. She is in excellent health and will have considerable income when she retires. She is concerned that her income will make it impossible for her to qualify for Medicare.What could you tell her to address her concern?

CORRECT ANSWER : Medicare is a program for people age 65

or older and those under age 65 with certain disabilities, end stage renal disease or Lou Gehrig's disease, so she will be eligible for Medicare.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

AHIP Final Exam (Latest Update) Questions with Verified Answers |100% Correct |Already Graded A Question 1: Mrs. West wears glasses and dentures and has enjoyed considerable pain relief from arthri...

Get this document $30.00