Adjuster Pro Insurance Adjuster Test

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Adjuster Pro Insurance Adjuster Test Updated Questions and Answers Latest (Verified Answers)

Question 1: What is insurance?

CORRECT ANSWER : protection against financial loss

Question 2: What is a premium?

CORRECT ANSWER : a scheduled amount to be paid for an

insurance policy.

Question 3: What are premiums used for?

CORRECT ANSWER : premiums are collected into a "pool"

or "reserve to pay out claimants when needed.

Question 4: How can insurance companies afford to pay for

an individual's catastrophic loss?

CORRECT ANSWER : the insurer collects premiums from

all policy holders and uses them to pay out the claims of a few.

Question 5: What is indemnity?

CORRECT ANSWER : payment for damages, that is not

more or less than the amount caused by the damage.

Question 6: What is the principle of indemnity?

CORRECT ANSWER : insurance will pay no more or less

than the actual financial loss suffered

Question 7: Indemnification may also include?

CORRECT ANSWER : repairs to property, reimbursement

for additional living expenses, rental cars and hotels, costs directly associated with a loss

Question 8: What are the 4 parts of a legal contract?

CORRECT ANSWER : 1. Agreement 2. Consideration 3.

Competent Parties 4. Legal Purpose

Question 9: What is a legal contract - agreement?

CORRECT ANSWER : mutual intent by offeror and offeree

Question 10: What are the six special characteristics of

insurance contracts?

CORRECT ANSWER : 1. Personal 2. adhesion 3. utmost

good faith 4. aleatory 5. unilateral 6. conditional

Question 11: What kind of contract is an insurance policy?

CORRECT ANSWER : Personal contract

Question 12: What is a contract of adhesion?

CORRECT ANSWER : the insured must accept the entire

contract with all of its terms and conditions

Question 13: What is utmost good faith?

CORRECT ANSWER : An obligation to act in complete

honesty and to disclose all relevant facts.

Question 14: What is an aleatory contract?

CORRECT ANSWER : a contract where the values

exchanged may not be equal but depend on an uncertain event

Question 15: What is a unilateral contract?

CORRECT ANSWER : insurance agrees that they must pay

in event of a claim. the insured can stop paying premiums at any point. only the insurer has promised to perform an action.

Question 16: What is a conditional contract?

CORRECT ANSWER : A type of an agreement in which

both parties must perform certain duties and follow rules of conduct to make the contract enforceable.

Question 17: What is the acronym for the four sections of an

insurance policy?

CORRECT ANSWER: DICE D - declarations page I -

Insuring Agreement C - Conditions E - Exclusions

Question 18: What is the declarations section?

CORRECT ANSWER : Always the first section - establishes

the following Names of both parties, Policy number, Location and description of insured item, Dates of the policy, Amount and limit of coverage, Deductible, Premium

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Adjuster Pro Insurance Adjuster Test Updated Questions and Answers Latest (Verified Answers) Question 1: What is insurance? CORRECT ANSWER : protection against financial loss Question 2: What is a ...

Get this document $30.00