ABSITE Exam Questions and Answers

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ABSITE Exam Questions and Answers (Latest Update) Question 1: Breast: What is presentation, treatment, prognosis for intraductal papilloma?

CORRECT ANSWER : presents with bleeding/bloody

nipple discharge (most common cause), usually benign, biopsy/resect via major duct excision

Question 2: Breast: What are contraindications to BCT (lumpectomy) in stage I breast cancer (and what specifically is not)?

CORRECT ANSWER : 1) prior irradiation; 2) pos margins;

3) inflammatory; 4) pregnancy (unless 3rd trimester)

Question 3: Breast: what are the axillary node levels (1-3, and one more category)?

CORRECT ANSWER : 1 - lateral to pec minor; 2 - beneath

pec minor; 3 - medial to pec minor; Rotter's Nodes - between pec major and pec minor

Question 4: Breast: when is SNLB indicated (size, nodes, tumor status, metastatic risk)?

CORRECT ANSWER: >1 cm, no positive nodes

(obviously), primary tumor present, low risk of axillary mets

Question 5: Breast: what do you do if you can't find radiotracer dye in SNLB?

CORRECT ANSWER : have to do formal ALND

Question 6: Breast: what is treatment for DCIS in male/female?

CORRECT ANSWER : female -- BCT + xrt OR

mastectomy; male -- mastectomy

Question 7: Breast: what is not needed for patient with negative SLNB?

CORRECT ANSWER : ALND -- just do BCT or

mastectomy depending on tumor is fine

Question 8: Breast: what patient would get only mastectomy/BCT + tamoxifen for 5 years (4 characteristics)?

CORRECT ANSWER : negative SLN, old, ER+, and tumor

<2 cm

Question 9: Breast: what patient would get mastectomy/BCT

  • tamoxifen for 5 years plus chemo (4 characteristics)?

CORRECT ANSWER : negative SLN, young, ER+, and

tumor >1cm

Question 10: Breast: what are 3 chemo agents used for breast CA typically?

CORRECT ANSWER: 1) adriamycin; 2)

cyclophosphamide; 3) taxol

Question 11: Breast: what patient would get mastectomy/BCT

  • chemo (no tamoxifen)?

CORRECT ANSWER : negative SLN, ER-

Question 12: Breast: what is main SE of taxol?

CORRECT ANSWER : taxol - neuropathy

Question 13: Breast: what is main SE of adriamycin (doxorubacin)?

CORRECT ANSWER : cardiomyopathy

Question 14: Breast: what is treatment for inflammatory breast cancer (in order)?

CORRECT ANSWER : neoadjuvant chemo, then

mastectomy (mod radical), then XRT

Question 15: Breast: what options are available for breast mass post neoadjuvant therapy?

CORRECT ANSWER : same as de novo breast cancer --

BCT or mastectomy -- if tumor shrunk and now amenable to BCT, that's fine, even if it was big before and needed mastectomy based on size

Question 16: Breast: LCIS -- who primarily gets this, what is most important characteristic, what % get cancer, where, and what type?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ABSITE Exam Questions and Answers (Latest Update) Question 1: Breast: What is presentation, treatment, prognosis for intraductal papilloma? CORRECT ANSWER : presents with bleeding/bloody nipple dis...

Get this document $30.00