AANP PRACTICE QUESTIONS ACTUAL EXAM

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

AANP PRACTICE QUESTIONS ACTUAL EXAM

QUESTIONS AND CORRECT ANSWER S

(VERIFIED ANSWERS) / A GRADE / NEWEST

UPDATED

Question 1: A geriatric female presents for her annual

examination. She has been on antihypertensive medications for over 20 years, with good control. Laboratory values are within normal ranges. The nurse practitioner is concerned about the patient's cardiac health risks, due her to weight and her waist circumference. According to the AHA guidelines, which of the following goals is expected for this patient?

CORRECT ANSWER : Physical activity for 30 minutes daily,

for a minimum of 5 days a week

Question 2: The most common bacterial cause of cellulitis in

patients with diabetes mellitus is:

CORRECT ANSWER : Staphylococcus aureus

Question 3: A frail elderly patient presents with constipation.

Which of the following normal physiologic changes seen with aging is the most likely cause?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Decreased bowel muscle tone

Question 4: The most common sign of cervical cancer is:

CORRECT ANSWER : postcoital bleeding

Question 5: A pediatric male is present with his mother, who

states that he is extremely restless at night and constantly scratches his anal area. Which diagnostic procedure would confirm a diagnosis of pinworm infestation?

CORRECT ANSWER : Examination of transparent tape sample

from perianal skin

Question 6: Congenital dysplasia of the hip:

CORRECT ANSWER : occurs more commonly in females

Question 7: A patient on warfarin (Coumadin) therapy for

recurrent deep vein thrombosis (DVT) is about to have lumbar

  • | Page

spinal fusion surgery. The patient's warfarin is put on hold starting 5 days prior to the surgery and subcutaneous Lovenox has been ordered for DVT prophylaxis until the resumption of the warfarin. The nurse practitioner knows that the patient's

postoperative warfarin dose should be restarted based on the:

CORRECT ANSWER : baseline PT and INR values

Question 8: An adult female who recently returned from a

business trip to Japan presents for a recheck appointment. The only remarkable laboratory result is for thyroid-stimulating hormone (TSH), at 0.3 microunits/mL (normal = 0.4-6 microunits/mL). The patient reports that her neck hurts; examination reveals thyroid tenderness. Which of the following laboratory tests should the nurse practitioner order now?

CORRECT ANSWER : Triiodothyronine (T3) and free

thyroxine (FT4)

Question 9: Which of the following microorganisms are most

frequently associated with acute bacterial rhino-sinusitis?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Streptococcus pneumoniae and

Haemophilus influenzae

Question 10: A late adolescent patient presents with complaints

of acute-onset unilateral right eye pain, visual changes, seeing halos around lights, abdominal pain, and intermittent nausea.Physical findings include an erythematous right eye without discharge, a cloudy cornea, and a moderately dilated right pupil that is nonreactive to light. The nurse practitioner should

immediately:

CORRECT ANSWER : refer to the emergency department

Question 11: In most cases, the first manifestation of

Alzheimer's disease is:

CORRECT ANSWER : decrease in short-term memory

Question 12: T-wave inversion with a normal ST segment on a

12-lead EKG may represent:

CORRECT ANSWER : acute coronary ischemia

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

AANP PRACTICE QUESTIONS ACTUAL EXAM QUESTIONS AND CORRECT ANSWER S (VERIFIED ANSWERS) / A GRADE / NEWEST UPDATED Question 1: A geriatric female presents for her annual examination. She has been on ...

Get this document $30.00