AAA FOOD MANAGER - Question 1: A serious foodborne illness that is...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

AAA FOOD MANAGER

CERTIFICATION TEST

QUESTIONS AND ANSWER S

Question 1: A serious foodborne illness that is commonly

transmitted by fecal-oral routes is caused by which virus?

CORRECT ANSWER: Hepatitus A

Question 2: Under ideal conditions bacteria can multiply

every?

CORRECT ANSWER: 20 minutes

Question 3: What is the range of temperature for the

danger zone?

CORRECT ANSWER: 41 - 135 Degrees

Question 4: Which bacteria is associated with

contaminated lunch meats and grows at temperatures below 41 degrees Fahrenheit?

CORRECT ANSWER: Listeria

  • | Page

Question 5: which parasite is associated with foodborne

illnesses caused by undercooked pork?

CORRECT ANSWER: Trichinella

Question 6: Which bacteria is associated with foodborne

illnesses caused by undercooked ground beef?

CORRECT ANSWER: Shiga toxin producing E. Coli

Question 7: What is the main goal for controlling time

and temperature?

CORRECT ANSWER: Reduce and prevent the growth of

bacteria

Question 8: Toxins produced by pathogens can be easily

eliminated by?

  • Cooking
  • cooling
  • reheating
  • NONE OF THESE

CORRECT ANSWER: D. NONE OF THESE

  • | Page

Question 9: Employees with a headache and cough should

be restricted to what type of duties at work?

CORRECT ANSWER: Stock food

Question 10: Getting a foodborne illness by ingesting

infected particles of feces or vomit is commonly associated with which of these viruses?

CORRECT ANSWER: Norovirus

Question 11: What must a food handler do when he or she

is feeling sick?

CORRECT ANSWER: Notify your manager

Question 12: Which of the following is a common

symptom of a foodborne illness?Vomiting diarrhea fever

CORRECT ANSWER: Vomiting diarrhea fever

  • | Page

Question 13: What should you do at work if you have a

headache, cough, and a runny nose?

CORRECT ANSWER: Go to work, but stay away from

all direct food handling activities.

Question 14: The FDA has created a food defense

program called A.L.E.R.T. What part of the program includes paying attention to who is in the food facility and also conducting background checks of employees during the hiring process?

CORRECT ANSWER: Employees

Question 15: Which of these is NOT a potential chemical

hazard?

  • Storing chemicals separately from foods
  • Chemicals are being sprayed while food is out
  • Bleach accidentally splashes on cobbler
  • Employee is spraying table cleaner while customers
  • are eating

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

AAA FOOD MANAGER CERTIFICATION TEST QUESTIONS AND ANSWER S Question 1: A serious foodborne illness that is commonly transmitted by fecal-oral routes is caused by which virus? CORRECT ANSWER: Hepati...

Get this document $30.00