2025 HESI RN Exit Exam V1 Retake Actual Qs

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

2025 HESI RN Exit Exam (V1) Retake Actual Qs & Ans to Pass the Exam, 100% Verified – PDF

Question 1: Four hours following surgical repair of a compound

fracture of the right ulna, the nurse is unable to palpate the client's right radial pulse. Which action should the nurse take first?

CORRECT ANSWER : Elevate the client's right hand on one or

two pillows

Question 2: After placing a 36-week-gestation newborn in an

isolette and drying the infant with several blankets, what should the nurse implement next?

CORRECT ANSWER : Remove the wet blankets and linen from

the isolette

Question 3: A client in the third trimester of pregnancy

complains of frequent nasal stiffness and occasional nosebleeds.Her chest circumference has increased by 5 cm during the pregnancy, and she uses thoracic breathing. Her diaphragm is

  • | Page

elevated and she has an increased costal angle. Which intervention should the nurse implement?

CORRECT ANSWER : Record the respiratory finding in the

clients chart as normal

Question 4: A terminally ill male hospice client who is at home

is showing decreased awareness of his surroundings. His appetite is poor and he often refuses oral intake of solids and liquids. For the past several days he has been unable to get out of bed. Which action should the hospice nurse implement?

CORRECT ANSWER : Instruct family to offer client only soft

bland foods

Question 5: A woman was admitted yesterday afternoon with

severe abdominal pain. Her pregnancy test and ultrasound were negative, so an exploratory laparotomy was completed during the night. When coffee ground materials is observed in the drainage from the nasogastric tube (NGT), which intervention should the nurse implement?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Verify correct placement of the

nasogastric tube

Question 6: The nurse is reviewing the laboratory values for a

client with acute pancreatitis who reports of the abdominal pain is not as severe as it was on admission. Which laboratory test should the nurse review to evaluate the clients clinical recovery?

CORRECT ANSWER : Lipase

Question 7: While assessing a client who had a laparotomy the

previous day, the nurse notices that 300 mL of dark red fluid has drained from the nasogastric tube in the last hour. Which action should the nurse take first?

CORRECT ANSWER : Take vital signs

Question 8: The nurse is reviewing the recommended

preventative care for clients with asthma, chronic bronchitis, and emphysema. Which health care measure is most important for the nurse to recommend to these clients?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Avoid large crowded areas during the

colder months of the year

Question 9: The mother of a one-month-old infant calls the

clinic to report that the back of her infant's head is flat. How should the nurse respond?

CORRECT ANSWER : Position the infant on the stomach

occasionally when awake and active

Question 10: A woman is brought to the labor and delivery unit

after delivering a term infant and the placenta in the hospital parking lot 10 minutes ago. Which action should the nurse perform first?

CORRECT ANSWER : Perform a fundal massage

Question 11: A client has a new prescription for the maximum

recommended dosage of piperacillin/tazobactam for nosocomial pneumonia. The nurse should report which laboratory finding to the healthcare provider before administering the prescribed dose?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

2025 HESI RN Exit Exam (V1) Retake Actual Qs & Ans to Pass the Exam, 100% Verified – PDF Question 1: Four hours following surgical repair of a compound fracture of the right ulna, the nurse is un...

Get this document $30.00