2024 HESI Entrance Exam

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

2024 HESI Entrance Exam Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100%

1. Adenoma:

Answer:

Tumor of a gland

2. Adenitis:

Answer:

Inflammation of a gland

3. Arthritis:

Answer:

Inflammation of a joint

4. Biology:

Answer:

Study of life

5. Biopsy:

Answer:

Removal of living tissue and examination under a microscope.

6. Carcinoma:

Answer:

Cancerous tumor.

7. Cardiology:

Answer:

Study of the heart. 1 / 4

8. Cephalic:

Answer:

Pertaining to the head.

9. Cerebral:

Answer:

Pertaining to the brain.

10. Incision:

Answer:

Process of cutting into.

11. Excision:

Answer:

Process of cutting out.

12. Endocrine glands:

Answer:

Glands that secrete hormones within the body.

13. Cystoscopy:

Answer:

Process of visual examination of the urinary bladder.

14. Cytology:

Answer:

Study of cells.

15. Dermatitis:

Answer: 2 / 4

Inflammation of the skin.

16. Hypodermic:

Answer:

Pertaining to under the skin.

17. Electrocardiogram:

Answer:

Record of the electricity in the heart.

18. Electroencephalogram:

Answer:

Record of the electricity of the brain.

19. Enteritis:

Answer:

Inflammation of the intestines.

20. Erythrocyte:

Answer:

A red blood cell.

21. Gastrectomy:

Answer:

Removal of the stomach.

22. Gastrotomy:

Answer:

Incision of the stomach.

23. Diagnosis: 3 / 4

Answer:

State of complete knowledge; information gathered about a patient's illness.

24. Prognosis:

Answer:

Prediction about the outcome of an illness.

25. Gynecology:

Answer:

Study of females and female diseases.

26. Hematology:

Answer:

Study of blood.

27. Hematoma:

Answer:

Collection (mass) of blood.

28. Hepatitis:

Answer:

Inflammation of the liver.

29. Iatrogenic:

Answer:

Pertaining to being produced by treatment.

30. Leukocyte:

Answer:

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

2024 HESI Entrance Exam Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100% 1. Adenoma: Answer: Tumor of a gland 2. Adenitis: Answer: Inflammation of a gland 3. Arthritis: Answer: Inflammatio...

Get this document $30.00