2024 CNA Practice Exam Version 8

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

2024 CNA Practice Exam (Version 8 ) New Full Exam Questions and Answers ( Included ) 100% Correct

1. Providing personal hygiene care:

  • is not very important to the elderly.
  • involves feeding and providing fluids.
  • may cause the client to feel ashamed.
  • does not require privacy.

Answer: C. may cause the client to feel ashamed.

2. When providing oral hygiene to a client with dentures:

  • brush the dentures with a toothbrush in the client's mouth.
  • remove the dentures and brush them using cool water.
  • scrub the dentures with mouthwash and very hot water.
  • soak the dentures in ice water to avoid damaging them with a brush.

Answer: B. remove the dentures and brush them using cool water.

3. Oral hygiene involves:

  • cleaning the mouth, teeth, gums, and tongue.
  • rinsing the mouth with very cold water.
  • cleaning the mouth once a week.
  • scrubbing the tongue well with a toothbrush.

Answer: A. cleaning the mouth, teeth, gums, and tongue.

4. When assisting the client with perineal (peri) care:

  • begin wiping in the dirtiest area, working to the cleanest area.
  • scrub the perineum back and forth vigorously.
  • use plenty of soap and cool water to prevent skin irritation.
  • begin wiping in the cleanest area, working to the dirtiest area.

Answer: D. begin wiping in the cleanest area, working to the dirtiest area.

5. You are assigned to give a client a partial bath during H.S. care. You will:

  • give the client a bed bath.
  • wash the face, hands, underarms, and perineum.
  • give a tub bath to relax the client.
  • wash the hands and put the client to bed.

Answer: B. wash the face, hands, underarms, and perineum.

  • / 3

6. ADLs are:

  • things clients buy at the store.
  • recreational activities.
  • social skills.
  • personal care activities.

Answer: D. personal care activities.

7. A client's personal hygiene routines may be influenced by:

  • the nurse aide's routine.
  • a family member's preferences.
  • culture.
  • the state survey agency rules.

Answer: C. culture.

8. When giving a complete bed bath, the nurse aide washes the:

  • client's entire body.
  • hands, face, underarms, and perineum.
  • face, legs, perineum, and back.
  • face, hands, perineum, and feet.

Answer: A. client's entire body.

9. When washing the client's face:

  • use plenty of soap and hot water.
  • avoid the use of soap near the eyes.
  • ask the client if she prefer cool water.
  • begin with the neck and wash upward.

Answer: B. avoid the use of soap near the eyes.

10. The purpose of assisting clients with daily hygienic care is to:

  • prevent odors in the facility.
  • ensure that clients are clean and dry.
  • prevent pressure ulcers and contractures from developing.
  • prevent infection, promote relaxation, enhance self-esteem.

Answer: D. prevent infection, promote relaxation, enhance self-esteem.

11. The temperature of the client's bath water should be approximately:

  • 75 degrees.
  • 85 degrees.
  • 105 degrees. 2 / 3
  • 125 degrees.

Answer: C. 105 degrees.

12. When you are preparing to give a client a bath, the room should be:

  • warm and comfortable.
  • hot and humid.
  • cool and dry.
  • hot and dry.

Answer: A. warm and comfortable.

13. The *primary* purpose of oral hygiene is to:

  • remove medication residue and bad tastes caused by illness.
  • clean the mouth, teeth, gums, and tongue.
  • eliminate all bacteria from the mouth and teeth.
  • prevent the spread of viral infection.

Answer: B. clean the mouth, teeth, gums, and tongue.

14. Brush the client's teeth using:

  • a very stiff brush.
  • an up-and-down motion.
  • a glycerin swab.
  • a side-to-side motion.

Answer: B. an up-and-down motion.

15. Store the client's dentures:

  • wrapped in a paper towel in the drawer.
  • in an emesis basin.
  • in very hot water with a denture tablet.
  • in a covered, labeled cup of cool water.

Answer: D. in a covered, labeled cup of cool water.

16. The *primary* purpose of providing skin care is to:

  • prevent complications, including infection and pressure ulcers.
  • eliminate odors from the facility.
  • remove urine and feces.
  • make the client look attractive.

Answer: A. prevent complications, including infection and pressure ulcers.

  • / 3

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

2024 CNA Practice Exam (Version 8 ) New Full Exam Questions and Answers ( Included ) 100% Correct 1. Providing personal hygiene care: A. is not very important to the elderly. B. involves feeding an...

Get this document $30.00