2024 CA DMV Permit Test 2 Questions and Answers Solved

Study Guides Aug 19, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

2024 CA DMV Permit Test 2 | Questions and Answers (Solved) With 100% Verified Answers

1. Check your rearview mirrors:

Often to see how traffic is moving behind you.To see if a vehicle is in your blind spot.Only when you are slowing down.

Answer: Often to see how traffic is moving behind you.

  • In which of the following scenarios should your wheels not be pointed straight
  • ahead?

When waiting to make a left turn at a traffic light.When parked on a hill or sloping driveway.When parked on the side of a level roadway where there is no curb.

Answer: When parked on a hill or sloping driveway.

  • You want to park uphill on a two-way road and there is no curb. Which direction
  • do you turn your front wheels?

Straight ahead

Right, toward the side of the road

Left, toward the center of the road

Answer: Right, toward the side of the road

  • If you are convicted of driving with an excessive blood alcohol concentration

(BAC), you may be sentenced to serve:

Up to six months in jail.Up to 12 months in jail.No jail time, but you must pay a fine of $500. 1 / 4

Answer: Up to six months in jail.

  • It is illegal to leave a child age six or younger unattended in a vehicle on a hot

day:

Even if they are secured in a child passenger restraint system.If they are supervised by a person twelve years of age or older.Only if the key is in the ignition.

Answer: Even if they are secured in a child passenger restraint system.

6. Alcohol is:

A stimulant.

An antihistamine.

A depressant.

Answer: Depressant

7. An orange and red triangular sign on a vehicle always means:

The vehicle has the right-of-way.Slow-moving vehicle.

Shoulder work ahead.

Answer: Slow-moving vehicle.

8. You may drive a motor vehicle in a bike lane:

If you drive more slowly than 15 mph.

No more than 200 feet before making a right turn.

Whenever bicyclists are not present.

Answer: No more than 200 feet before making a right turn.

9. The speed limit in any alley is:

  • / 4

20 mph.

15 mph.

25 mph.

Answer: 15 mph.

10. You may make a left turn on a red light only from a:

One-way street onto a two-way street.One-way street onto a one-way street.

Two-way street onto a one-way street.

Answer: One-way street onto a one-way street.

11. You are getting ready to make a right turn. You should:

Signal and turn immediately.Stop before entering the right lane and let all other traffic go first.

Slow down or stop, if necessary, and then make the turn.

Answer: Slow down or stop, if necessary, and then make the turn.

  • When stopped at a red traffic light with a green arrow, you may proceed in the

direction of the arrow if you:

First come to a complete stop.Wait until the light changes.Are in the proper lane and the intersection is clear.

Answer: Are in the proper lane and the intersection is clear.

13. California's "Basic Speed Law" says:

You should never drive faster than posted speed limits.

You should never drive faster than is safe for current conditions.

  • / 4

The maximum speed limit in California is 70 mph on certain freeways.

Answer: You should never drive faster than is safe for current conditions.

14. If you have a sudden tire blowout:

Use the brakes lightly.Pump the brakes.Apply the brakes firmly.

Answer: Use the brakes lightly.

  • Blocking an intersection during "rush hour" traffic is not permitted:
  • Unless you entered the intersection on a green light.Under any circumstances, even if your light is green.Unless you have the right-of-way or a green light.

Answer: Under any circumstances, even if your light is green.

16. When you see a NEV ROUTE sign, you should watch out for:

a Nevada law enforcement officer.slow-moving vehicles in the roadway.animal-drawn vehicles.

Answer: slow-moving vehicles in the roadway.

  • To make a right turn onto a two-way street from a two-way street, start in the

right-hand lane and end in:

any lane that is available.the left lane.the lane closest to the curb

Answer: the lane closest to the curb

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 19, 2025
Description:

2024 CA DMV Permit Test 2 | Questions and Answers (Solved) With 100% Verified Answers 1. Check your rearview mirrors: Often to see how traffic is moving behind you. To see if a vehicle is in your b...

Get this document $30.00