2: Module 1 Exam Questions And

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Portage Learning Anatomy & Physiology

2: Module 1 Exam Questions And

Answers

Question 1: This is a bundle of axons found in the peripheral

nervous system.

CORRECT ANSWER : nerve

Question 2: This part of the autonomic system accelerates the

heart beat and increases breathing rate.

CORRECT ANSWER : sympathetic nervous system

Question 3: The ventral root of a nerve contains what type of

neurons?

CORRECT ANSWER : motor (efferent)

Question 4: This part of a neuron conducts nerve impulses

towards the cell body.

CORRECT ANSWER : dendrites

Question 5: A neuron going to the bicep of the forearm is part

of the:

  • Central nervous system
  • Peripheral nervous system
  • Autonomic system
  • Somatic system
  • A&C
  • B&D

CORRECT ANSWER : F. B&D

Question 6: The neuron pictured, below, is best described as:

  • Bipolar
  • Multipolar
  • Unipolar
  • Pseudounipolar

CORRECT ANSWER : B) Multipolar

Question 7: True or false: Neurons do not physically touch one another.

CORRECT ANSWER : True

Neurons do not physically touch. They are separated by synapses.

Question 8: Describe the synthesis and storage of

neurotransmitters.

CORRECT ANSWER : The neuron cell body manufactures

neurotransmitters, which are stored in secretory vesicles at the end of axon terminals.

Question 9: An afferent neuron carries information:

  • From the central to the peripheral nervous system
  • From the peripheral to the central nervous system
  • Within the central nervous system
  • Within the peripheral nervous system

CORRECT ANSWER: B) From the peripheral to the central

nervous system

Question 10: A presynaptic neuron would be found:

  • Before the synapse
  • After the synapse
  • Inside the synapse
  • Only in the peripheral nervous system

CORRECT ANSWER : A) Before the synapse

Question 11: What is the location and function of Satellite

cells?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Portage Learning Anatomy & Physiology 2: Module 1 Exam Questions And Answers Question 1: This is a bundle of axons found in the peripheral nervous system. CORRECT ANSWER : nerve Question 2: This pa...

Get this document $30.00